Nummerplade

Anhængertræk til varevogn


Udstyr din varevogn med vores kvalitets anhængertræk, og udnyt din varevogn bedst muligt! Vores anhængertræk er et populært supplement til varevognen, og med en række forskellige modeller, tilbyder vi skræddersyede løsninger til enhver varevognsmodel. Vores anhængertræk er nemme at installere, og leveres med alt det nødvendige tilbehør til monteringen. Indtast din nummerplade på vores hjemmeside og find dit anhængertræk.

 

 

Hvordan vælger man det rigtige anhængertræk og el-sæt til sin varevogn?

Og finde det rigtige anhængertræk afhænger af flere faktorer, men ved at taste din nummerplade ind på vores hjemmeside, biludstyr.dk finder du nemt det rigtige anhængertræk. Der er som oftest kun en mulighed at vælge.

 

Er installationen af et anhængertræk kompliceret?

Installationen af et anhængertræk kan variere, afhængigt af varevognens model og det specifikke anhængertræk. Det er lovligt at installere anhængertrækket selv, men de fleste foretrækker professionel hjælp på et værksted eller liggende.

 

 

Lovpligtig sikringswire ved over 750kg totalvægt

Trailere – også kaldet påhængsvogne – med en totalvægt over 750 kg skal være forsynet med en påløbsbremse. Og hvis en anhænger har en påløbsbremse, skal den være fastgjort til den trækkende bil med en sikkerhedswire. Det er vigtigt, at sikkerhedswiren, også kaldet sprængwiren, monteres korrekt på bilens karrosseri.

 

Er der forskellige typer anhængertræk?

Ja, der findes forskellige typer anhængertræk, herunder: Faste anhængertræk, aftagelige anhængertræk og drejebare anhængertræk. Hver type har sine egne fordele og ulemper, og valget afhænger ofte af brugerens behov og formål.

 

7- eller 13-polet el-sæt til anhængertrækket?

For at få lyset på din anhænger til at virke, skal man tilkøbe et 7- eller 13 polet el-sæt. Det betyder mere præcist, at der er 7 eller 13 ben i stikket der skal tilsluttes. Det 7 polet stik var tidligere standarden, og bliver også anvendt til mange af de mindre trailere i dag. I dag anvender man det 13 polet, som sidder på større trailere og campingvogne, da de kræver flere tilslutninger. Se vores skema her. Koblingsskema.pdf (biludstyr.dk)

 

Vores el-sæt er modelspecifikke. Det vil sige at ledningsnettet du køber, er designet til netop din varevogn, som en plug and play løsning. Derved sparer man også en masse tid på monteringen. Er du ude for at traileren har et 7 polet stik på, og din varevogn har en 13 polet stik dåse, kan du tilkøbe en adapter fra 7 til 13 pol, eller omvendt fra 13 til 7 pol. Adapteren kan du købe hos os.  

Avant Overgangsadapter (13->7 pol) (biludstyr.dk)

Avant Overgangsadapter (7->13 pol) (biludstyr.dk)

 

Skal man forbi en synshal når man har fået installeret anhængertræk til sin varevogn?

Ja, i Danmark skal du normalt have anhængertrækket godkendt ved syn, efter det er blevet installeret på din varevogn. Dette skyldes, at anhængertrækket ændrer køretøjets konstruktion og påvirker dets sikkerhed og ydeevne.

Når anhængertrækket er installeret, skal du kontakte din lokale synshal og arrangere en tid til syn. En synsinspektør vil gennemgå installationen for at sikre, at den er udført korrekt og opfylder de gældende sikkerhedsstandarder. Hvis installationen godkendes, vil du modtage en synsattest, som du skal opbevare i din varevogn og eventuelt fremvise, hvis du bliver stoppet af politiet.

 

Bilspecifik el-sæt kontra universal el-sæt

Vores el-sæt er modelspecifikke. Det vil sige at ledningsnettet du køber, er designet til netop din varevogn, som en plug and play løsning. Udover at spare en masse tid på monteringen, mister du heller ikke alle dine sikkerhedsfunktioner i varevognen. Dette ville du gøre, hvis du installerede et universalt el-sæt på din varevogn, da du omgår varevognens elektriske system. Alle nyere varevogne kører i dag med canbus. Canbus er bilens elektriske system, der ”overvåger” alle de elektriske funktioner i bilen. Herunder kan du se en video og læse om ulemperne ved at installere et universalt sæt, kontra et bilspecifikt el sæt, hvis din varevogn har canbus.

 

Sikkerhedswire til anhængertrækket

Trailere, også kendt som påhængsvogne, med en totalvægt over 750 kg skal være udstyret med en påløbsbremse. Hvis en trailer har en påløbsbremse, skal den fastgøres til køretøjet med en sikkerhedswire, også kaldet en sprængwire. Det er afgørende, at sikkerhedswiren monteres korrekt på bilens karrosseri. Normalt fastgøres wiren i et 'øje' nær eller på anhængertrækket. Det er ulovligt at montere wiren andre steder, såsom i en løkke rundt om anhængertrækket, hvilket mange desværre gør. OBS! Bemærk at man ikke må montere sikkerhedswiren på den aftagelige del af trækket (hvis man har den løsning). Du må gerne, hvis det er en fast kugle der sidder monteret. Overtrædelse af denne regel kan i Danmark resultere i en bøde og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år. Trailere med en totalvægt under 750 kg behøver ikke en sikkerhedswire. Sikkerhedswiren kan du købe hos os her. Avant Denmark A/S (biludstyr.dk)

 

Skal man vedligeholde sit anhængertræk?

Regelmæssig vedligeholdelse af anhængertrækket er vigtigt for at sikre dets langsigtede ydeevne og sikkerhed. Dette kan omfatte smøring af de bevægelige dele og eftersyn af monteringsbolte. Generelt er det god ide at gå sit anhængertræk efter en gang om måneden, hvis man bruger det hver dag.